Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дідюк Олександр Алгірдасович 24.02.1999 - 20.03.2022

Дата: 03.05.2023 11:34
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

 

Фото без опису

Подвиги та імена наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни, навіки залишиться в пам'яті українців.

Одним із них є Олександр Дідюк, який народився 25.02.1999 року в с. Братолюбівка Єланецького району Миколаївської області.

Олександр після закінчення Братолюбівської школи, освоїв водійську справу у Єланецькому аграрному ліцеї.

Дружина розповіла, що Олександр любив спорт – грав у футбол, теніс, баскетбол. Був компанійським, легко сходився з людьми, тож мав багато друзів. Трохи грав на гітарі.

У 2019 році Олександр був призваний Єланецьким райвійськоматом на строкову військову службу, після закінчення якої продовжив служити за контрактом у військовій частині старшим водієм автомобільного взводу роти забезпечення.

Перед початком повномасштабного вторгнення Олександр придбав оселю для родини- дружини та донечки в селищі Вознесенське Бузької громади. Але планам та мріям не судилося здійснитися.

Старший солдат Олександр Дідюк героїчно загинув тримаючи оборону столиці 20 березня 2022 року, виявивши стійкість і мужність та залишившись вірним присязі. Указом Президента України від 20 квітня 2022 року №265 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Похований в с. Братолюбівка Вознесенського району Миколаївської області.

Дружина Мар’яна Миколаївна та донька Вероніка проживають в Бузькій громаді.  Мама Юлія Степанівна, сестра Вікторія та вітчим Віктор Володимирович, який виховував його з народження мешкають в Єланецькій громаді.

Саме заради нашого майбутнього поклав своє життя 23-річний Олександр. Завжди пам’ятаймо про це!

Бузька громада співчуває рідним, близьким, друзям Захисника. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас! Герої не вмирають!  Вічна пам'ять та слава Герою! Слава Україні!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь