Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПІЛЬГОВЕ МОЛОДІЖНЕ КРЕДИТУВАННЯ

Дата: 12.02.2019 08:26
Кількість переглядів: 890

Порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла за рахунок коштів державного бюджету  урегульований Положенням “Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла”, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584 (далі - Положення 584).

Що стосується місцевих програм, то кожна з них може визначати особливі умови для мешканців відповідного регіону.

Більш детально з умовами цих програм можна ознайомитись на сайті відповідного регіонального управління Держмолодьжитла.

Акредитовані страхові компанії, з якими у Держмолодьжитла підписані договори про співпрацю

Правила співпраці та вимоги до страхових компаній

 

Право на отримання кредиту мають:

  • сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно
  • неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину)
  • одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

Термін повернення кредиту - до 30 років.

Розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) житла визначається виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 20 кв. метрів на сім'ю та вартості будівництва (реконструкції) 1 кв. метра житла, витрат на страхування в період будівництва (реконструкції) житла. При цьому вартість будівництва 1 кв. метра житла не повинна перевищувати опосередковану вартість спорудження житла за регіонами України, що визначається Мінрегіоном.

Перший внесок, згідно з підпунктом третім пункту 17 Положення 584 становить не менше як 6 відсотків передбаченої вартості будівництва (реконструкції) чи експертної оцінки вартості придбання об'єкта кредитування. Ці кошти вносяться двома частинами: перша - на момент укладення кредитної угоди, друга - під час остаточних розрахунків протягом 10 днів після отримання технічного паспорта на квартиру.

Відсоткова ставка: 

  • для позичальників, які не мають дітей – 3% річних;
  • позичальник, який має 1 дитину – звільняється від сплати відсотків за користування кредитом;
  • позичальникові, який має 2 дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 відсотків суми зобов’язань за кредитом;
  • позичальникові, який має 3 і більше дітей, погашається 50 відсотків суми зобов’язань за кредитом;

Відсотки за користування кредитом не нараховуються:

  • військовослужбовцям - з початку і до закінчення особливого періоду;
  • резервістам та військовозобов'язаним - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, на час проходження військової служби.

Перевагу в отриманні кредиту мають:

  • молоді громадяни, подружжя, в якому чоловік або дружина користуються правом першочергового або позачергового надання житлових приміщень;
  • сім’ї, в яких один з членів сім'ї в поточному році досягає граничного віку, визначеного Положенням 584;
  • молоді учені, подружжя, в якому чоловік або дружина є молодим ученим, та неповні сім'ї (сім'я, що складається з матері або батька і дитини (дітей), в яких мати або батько є молодим ученим;
  • молоді спортсмени, які мають найвищі досягнення на офіційних національних та міжнародних змаганнях і які включені до складу збірних команд України;
  • молоді громадяни, подружжя, в якому чоловік або дружина перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, три і більше років.

Визначення рейтингу кандидата в позичальники здійснюється відповідно до Інструкції про порядок визначення переваги в наданні пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженої наказом Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 26 жовтня 2005 року № 2488 та рішенням правління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"             від 25 серпня 2005 року № 30.

Обов’язковою умовою отримання кредиту є платоспроможність кандидата в позичальники, порядок розрахунку якої також визначається Інструкцією про порядок визначення переваги в наданні пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затвердженої наказом Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 26 жовтня 2005 року № 2488 та рішенням правління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" від 25 серпня 2005 року № 30.

Додаткова інформація для мешканців сільської місцевості

Громадяни, які проживають в індивідуальному будинку, збудованому за рахунок кредиту, у сільській місцевості мають право на додаткові пільги. Якщо позичальник постійно працює у сільськогосподарському виробництві, у соціальній сфері села та органах місцевого самоврядування на селі, йому погашається 25% суми наданого кредиту додатково до вищевказаних пільг.

Більш детальніша інформація   за посиланням

https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/pilhove-molodizhne-kredytuvannia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь