Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масляна відійшла – на все Бузьке прогула!

Дата: 04.03.2020 13:25
Кількість переглядів: 611

Останній день зими зустрів всіх ясною та теплою погодою. Саме в цей день  символічно проводжати зиму та зустрічати весну. От і Бузьке 29 лютого святкували Масляну (Колодія).

Все розпочалося з веселих «зазивалок», якими працівники Бузького будинку культури запрошували мешканців та гостей громади на свято.

Підготовка до свята тривала не один день. Головним було все врахувати та все продумати.

І от настав час святкування. На гостей свята чекали святково прикрашені ятки зі смаколиками. Частування були на різний смак: Бузька школа прогощала духмяною випічкою, Таборівська школа  - варениками з картоплею та капустою, Бузький садочок випічкою, млинцями та смачнючою юшкою. Не залишилися осторонь і господині громади Тетяна Федорощевська мала попит у маленьких гостей свята, адже в її асортименті були солодкі торти, кекси та желе, Надія Плагова дивувала різнокольоровими млинцями та сирниками, учасниці жіночого клубу «Давайте разом!» Галина Куртєєва та Світлана Фоміна смажили млинці на відкритому вогнищі та пригощали бажаючих, додаючи різне варення за смаком.  Бажаючих зігритится Сергій Фомін частував ароматним глінтвейном.

В розвальній частині свята сміливці та сміливиці мали змогу спробувати свої сили в бою на колоді, та стовпі з подарунками, який до речі не кожному підкорився. Але були і такі,  які підкорили стовп тричі (Іван Добрянський) та інших конкурсах.

Вітальними піснями до присутніх зверталися народний колектив «Невичерпне джерело» та колектив Таборівського будинку культури «Калинонька».

Самим очікуваним дійством свята було спалення опудала зими. Почесне право спалити опудало надали сільському голові Юрію Заволоці, який символічно завершив календарну зиму.

 

Під час святкування Масляної проводилась акція «Протягни долоньку допомоги», яка була націлена на збір коштів для допомоги в лікуванні юної мешканки громади Мокійчук Лізи, всі зібрані кошти були передані родині дівчинки.

Окремо хочеться висловити подяку добрим друзям нашої громади Ташлику Геннадію Володимировичу та Самойлову Андрію Михайловичу за фінансову підтримку свята.

Кожному хто, приймав участь у організації свята, театралізованій ярмарці,  кожній господині, які своїми виробами частували присутніх на святі, кожному артисту за створення гарного настрою.

Сподіваємося, що свято стане традиційним у нашій громаді і вже наступного року ми знову зберемося на прощання з зимою такою ж гарною компанією.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь