Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОБЕРЕЖНО! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ!

Дата: 05.08.2020 13:13
Кількість переглядів: 509

 

 

Африканська чума свиней ( хвороба Монтгомері ) - висококонтагіозна вірусна хвороба, яка характеризується гарячкою, температура тіла підвищується до 42°С, спостерігається слабкість, пригнічений стан, свині більше лежать, важко дихають, неохоче поїдають корм. У них хотка хода, хвороба часто супроводжується кашлем. Всі видимі слизові оболонки гіперемійовані, різко виражене посиніння шкіри в ділянках вух, живота, під щелепами та в паху. Часто відмічаються запори або проноси, калові маси з домішками крові. Свині гинуть через 1-3 доби після захворювання.

В зв'язку з поширенням африканської чуми на території України та з метою запобігання занесення вірусу африканської чуми свиней на територію району забороняється:

  • ввезення домашніх і диких тварин, продуктів їх забою і всіх видів кормів з території неблагополучних пунктів Херсонської, Запорізької, Київської областей;
  • доставка на всіх видах транспорту з території неблагополучних пунктів тварин та всіх видів м'ясних продуктів (крім консервів) для харчування людей.

При підозрі на захворювання свиней африканською чумою незалежно від типу господарства та  форми  власності  власники  тварин  ЗОБОВЯЗАНІ  негайно повідомити про виниклу підозру спеціалістів державної ветеринарної медицини та виконати такі заходи:

  • ізолювати хворих і підозрілих на захворювання свиней   у тому ж приміщенні, де
    вони знаходились;
  • припинити забій і реалізацію тварин усіх видів (включаючи птицю).

Ветеринарна служба застерігає, що хвороба прогресує надзвичайно швидко і призводить до загибелі всіх тварин, які заразились!!!

Закритий режим роботи свиногосподарств, підсобних господарств населення, висока санітарна культура їх ведення та забезпечення повноцінного харчування свинопоголів'я дасть можливість захистити тварин від зараження.

Телефони гарячої лінії  Вознесенського міжрайонного управління Держпродспоживслужби : 3-60-70, 3-24-56, 3-20-94.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь