Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Санаторно-курортне лікавання для учасників АТО

Дата: 03.06.2021 15:02
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

постраждалих учасників Революції Гідності санаторно-курортним лікуванням у закладах розміщених на території України.

 

    Безоплатним санаторно-курортним лікуванням згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості забезпечуються особи, правовий статус, яким визначено згідно Закону України  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі -Закону):

– учасники бойових дій – (відповідно до пунктів 19 – 21 частини першої статті 6 –Закону);

– особи з інвалідністю внаслідок війни – (відповідно до пунктів 10 і 14 частини другої  статті 7 Закону);

– учасникам війни– (відповідно до пункту 13 статті 9 Закону);

– постраждалі учасники Революції Гідності – (відповідно до статті 16Закону).

-  особи, на яку поширюється чинність Закону – (відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону).

     Умови надання послуг санаторно-курортного лікування та порядок їх фінансування регламентовані «Порядком  використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб санаторно-курортним лікуванням», який затверджений постановою КМУ від 31.03.2015 р. № 200 (зі змінами).

     Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчі органи міських, районних у містах у разі утворення (крім м. Києва) рад (далі - органи соціального захисту населення) забезпечують осіб, зазначених у пункті 1 вищезазначеного Порядку, безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості:

1) учасників бойових дій - не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;

2) осіб з інвалідністю внаслідок війни - позачергово щороку строком на 21 день;

3) осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп - до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 21 день;

4) постраждалих учасників Революції Гідності - не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;

5) учасників війни - не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день;

6) осіб, яким встановлено статус відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону, - не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

       Для перебування на обліку в органах соціального захисту населення та отримання путівки за зареєстрованим місцем проживання (для внутрішньо переміщених осіб – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи) необхідно подати наступні документи:    

  • заяву;
  • медичну довідку лікувальної установи форми № 070/о;
  • копію посвідчення особи, що підтверджує її належність до пільгової категорії;
  • копію військового квитка;
  • копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в АТО чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях  (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).

      За особою, яка перебуває на обліку, але не отримала безоплатну путівку в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою на наступний рік за умови поновлення медичної довідки лікувальної установи за формою № 070/о, якщо строк дії попередньої довідки закінчився. Особи, які були письмово повідомлені про умову поновлення такої довідки, але протягом шести місяців з дня закінчення її строку дії не виконали цієї умови, знімаються з обліку.

     Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують осіб з інвалідністю I групи (за винятком осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога. Якщо особа з інвалідністю I групи здатна обслуговувати себе самостійно, видається відповідна довідка лікувально-профілактичного закладу.

     Особу з інвалідністю I групи не можуть супроводжувати особи з інвалідністю I групи та особи, які не досягли 18-річного віку.

Громадянам, які супроводжують осіб з інвалідністю I та II груп до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Особам з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки відповідно до цього Порядку, виплачується компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу та назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

        Забезпечення санаторно-курортним оздоровленням осіб здійснюється згідно черги в межах виділених коштів на підставі укладених тристоронніх договорів між заявником, .

       Відшкодування здійснюється шляхом безготівкового перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги відповідно до укладених договорів між заявником, управлінням та санаторно-курортним закладом (за вибором особи) у розмірі встановленої граничної вартості путівки.

           Забезпечення путівками осіб, здійснюється в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, узятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами, які укладаються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення або органами соціального захисту населення з особами та санаторно-курортними закладами.

Про відмову від санаторно-курортного лікування особа повинна повідомити санаторно-курортному закладу та органу соціального захисту населення не менше ніж за 10 днів до дати заїзду.

 

Особи після закінчення санаторно-курортного лікування подають органу соціального захисту населення зворотний талон від путівки або інший документ, що підтверджує проходження лікування в санаторно-курортному закладі за профілем захворювання, за яким їм видано довідку для отримання путівки на санаторно-курортне лікування, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та строку перебування, завірений підписом керівника та скріплений печаткою (за наявності) такого закладу.

 

      За більш детальною інформацією звертатись до відділу соціального захисту населення Бузької сільської ради за адресою м.Вознесенськ,  вул. Челюскінців, буд.2, за телефоном 0681027424

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь