Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Дата: 08.12.2021 14:47
Кількість переглядів: 4290

Фото без опису

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Фото без опису

 

Основними завданнями акції є:

привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;

формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Спеціалісти Бузької територіальної громади  також долучилися до цієї акції, фахівцями КУ «ЦНСП» Бузької сільської ради  були проведені заходи в сільських роадах, бібліотеках, школах громади та  розповсюджено 100 буклетів «Сім’я - простір без насильства» та 100 листівок «Ми проти насилля» серед населення громади.

Ми хочемо звернутись до тих, хто страждає від насилля або є його свідком!

БУДЬ-ЛАСКА НЕ МОВЧІТЬ! НЕ ВІРТЕ, ЩО ВІН ЗМІНИТЬСЯ! або « САМІ РОЗБЕРУТЬСЯ - НЕ БУДУ ВТРУЧАТИСЬ» ЗВЕРТАЙТЕСЬ ПО ДОПОМОГУ ДО НАШОГО ЦЕНТРУ:

Наша адреса:

Миколаївська обл.

м. Вознесенськ

вул. Челюскінців, 2

Наші контакти

Телефон: (05134) 3-23-45

Та на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335(безоплатно зі стаціонарних телефонів), 386(безоплатно з мобільних телефонів)

Національна дитяча «гаряча» лінія 0 800 500 225(безоплатно зі стаціонарних телефонів), 772(безоплатно з мобільних телефонів)

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь