Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як уникнути пожеж в екосистемах

Дата: 24.06.2022 13:47
Кількість переглядів: 2979

 

З метою попередження пожеж у природних екосистемах та забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей нагадуємо про неприпустимість випалювання сухої трави та сухостою, спалювання дерев та сміття.

Випалювання сухої рослинності має згубний вплив на стан навколишнього природного середовища, адже призводить до руйнування екосистеми (знищення рослин, комах, птахів та тварин), забруднення атмосферного повітря та погіршення якості ґрунту. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період.

Пожежі, що виникають у лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях та інших територіях призводять до зниження захисних та водоохоронних властивостей лісу, знищення лісових масивів, забруднення атмосфери, порушення теплового балансу, а в окремих випадках знищення будівель та загибелі людей.

Наголошуємо, що регулярні підпали зменшують біорізноманіття та порушують природну рівновагу. Саме тому, зважаючи на збільшення кількості загорянь у природних екосистемах та на відкритих територіях, закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у спекотний період.

Нагадуємо, що спалювання сухої рослинності забороняється в Україні та передбачає юридичну відповідальність згідно з діючим законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь