Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БУЗЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗ’ЯСНЮЄ УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ДЕЯКИХ ДЕРЖАВНИХ ДОПОМОГ

Дата: 22.11.2023 10:01
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

1. Як отримати державну допомогу при народженні дитини за кордоном?

Для отримання державної допомоги при народженні дитини за кордоном один із батьків може поштою надіслати заяву та необхідні документи до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Документи що засвідчують народження дитини видають українські консульства, або дипломатичні установи (посольства) у країні народження дитини. Щоб ці документи легалізувати, потрібно зробити офіційний переклад українською мовою завірений консульською печаткою.

Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

2. Чи має право жінка, яка не працює, на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами?

Непрацюючі вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, мають право на державну допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Допомога призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів.

Оформлення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами здійснюється на підставі наступних документів:

  • заяви;
  • документа, що посвідчує особу;
  • довідки встановленого зразка виданої лікувально-профілактичним закладом;
  • підтверджуючих документів, що жінка навчається, зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна, звільнена з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства або зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності, але не бере участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Консультації з питань соціального захисту населення можна отримати у відділі соціального захисту громади за адресою м. Вознесенськ вул. Челюскінців, 2.  У старостатах за консультацією  можливо звернутися до фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» які працюють на віддалених робочих місцях. Телефон для довідок (05134) 32345.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь