Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які послуги можуть одержати мешканці Бузької територіальної громади при зверненні до  Центру надання соціальних послуг  

Дата: 04.12.2023 10:36
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Які послуги можуть одержати мешканці Бузької територіальної громади при зверненні до

 Центру надання соціальних послуг  

 

Що таке соціальні послуги- дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі/сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг.

Навіщо потрібні соціальні послуги? Допомогти, підтримати та наснажити людину у скрутній ситуації, аби вона за рахунок власних та залучених ресурсів могла подолати труднощі та жити повноцінним життям. Ніхто з нас не застрахований від життєвих складнощів. Взаємопідтримка – це те, що робить соціальну послугу успішною.

Для кого соціальні послуги? Для усіх мешканців громади, навіть офіційно не зареєстрованих, які потребують соціальних послуг.

Складні життєві обставини - обставини, що негативно впливають на життя, стан здоров’я та розвиток особи, функціонування сім’ї, які особа/сім’я не може подолати самостійно.

Види соціальних послуг:

Догляд вдома - Зміст послуги: комплекс заходів, що проводяться за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня надавача соціальної послуги та полягають у наданні допомоги в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили / не набули здатності до самообслуговування.

Консультування - Зміст послуги: комплекс заходів, що здійснюються протягом строку, необхідного для виходу зі складної життєвої ситуації та адаптації особи, сім’ї до нових умов соціального середовища, спрямованих на усунення/пристосування обмежень життєдіяльності, підтримку соціальної незалежності, збереження та продовження соціальної активності особи, сім’ї.

Кризове та екстрене втручання - Зміст послуги: психологічна допомога (консультування, підтримка, діагностика, корекція, психотерапія, реабілітація), надання інформації з питань соціального захисту населення, допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, представництво інтересів, корекція сімейних стосунків, допомога особам, які постраждали від насильства в сім’ї, допомога в отриманні безоплатної правової допомоги, організація надання невідкладної медичної допомоги, організація надання притулку.

Представництво інтересів - Зміст послуги: ведення переговорів від імені отримувача соціальних послуг; допомога в оформленні або відновленні документів; сприяння в реєстрації місця проживання або перебування; допомога у розшуку рідних та близьких, відновленні родинних та соціальних зв’язків; сприяння у забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановленні зв’язків з іншими фахівцями, службами, організаціями, підприємствами, органами, закладами, установами тощо.

Соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають в складних життєвих обставинах - Зміст послуги: комплекс заходів, що передбачає оцінку потреб, визначення шляхів вирішення основних проблем, регулярні зустрічі чи відвідування отримувача послуги з метою моніторингу виконання поставлених завдань, сприяння у отриманні інших послуг, допомогу в усвідомленні значення дій та/або розвиток вміння керувати ними, навчання та розвиток навичок, спрямованих на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин.

Соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти –сироти та діти, позбавлені батьківського піклування -Зміст послуги: комплекс заходів, що передбачає допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових, житлових та інших прав дитини, сприяння навчанню та розвитку дитини, допомогу у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення, підготовку дитини до виходу із сім’ї, в тому числі до самостійного життя.

Соціальна адаптація - Зміст послуги: комплекс заходів, що здійснюються протягом строку, необхідного для процесу активного гармонійного пристосування осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебували у спеціалізованих або інтернатних закладах, осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк, до змінених умов соціального середовища, спрямованих на усунення/пристосування обмежень життєдіяльності для підтримки соціальної незалежності, збереження та продовження їхньої соціальної активності.

Соціальна профілактика - Зміст послуги: комплекс заходів, що здійснюються суб’єктом, який надає соціальні послуги, спрямований на попередження, обмеження та зупинення негативних соціальних і особистісних (поведінкових) явищ та їх наслідків у соціальному середовищі та реалізується за допомогою різних інструментів впливу соціального, юридичного, педагогічного, психологічного характеру.

Посередництво(медіація) - Зміст послуги: допомога у врегулюванні конфліктів; ведення переговорів; опрацювання шляхів та умов розв’язання конфлікту.

Послуга інформування – Зміст послуги: надання інформації з питань соціального захисту населення, у тому числі переліку та адрес надавачів соціальних послуг, умов їх отримання, тарифів на платні соціальні послуги; надання інформації щодо отримання медичної, правової допомоги, адміністративних послуг та інших видів допомоги.

Соціальна інтеграція та реінтеграція -  Зміст послуги: поступове повернення особи до самостійного повноцінного життя шляхом надання соціальних послуг з дотриманням Державного стандарту соціальної інтеграції та реінтеграції бездомних осіб, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 19.09.2013 № 596.

Соціально – психологічна реабілітація- Зміст послуги:  проведення психологічного консультування та психолого-педагогічної корекції, сприяння в отриманні освітніх послуг, здійснення трудової адаптації, інформування та/або консультування, представництво інтересів, розвиток, формування та підтримка соціальних навичок, надання допомоги в отриманні медичних послуг, повернення дитини до біологічної родини.

Соціальні послуги залежно від місця надання поділяються на послуги, що надаються:

1) за місцем проживання/перебування отримувача соціальних послуг (вдома);

2) у приміщенні надавача соціальних послуг:

Прийняття до ЦНСП здійснюється  після подання особистої заяви особи,  яка  перебуває  в   складних життєвих обставинах, або її законного представника.

Соціальні послуги в ЦНСП можуть надаватися як за плату, так і безоплатно.

Безоплатно в обсягах, визначених державними стандартами соціальних послуг, надаються  послуги: громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;

- громадянам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям, стихійним лихом, катастрофою і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї;

- сім'ям, дітям та молоді, які знаходяться у складній життєвій ситуації;

- особам з числа випускників інтернатних закладів;

- дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також їх біологічним батькам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям та усиновлювачам;

- особам з інвалідністю;   - особам, які звільнилися з місць позбавлення волі;

- особам, які зазнали жорстокості та насильства  в  сім’ї,

- особам, які постраждали від торгівлі людьми та зазнали насилля.

Перелік документів, необхідних для прийняття рішення про надання соціальних послуг у ЦНСП та оформлення особової справи, визначається окремо з огляду на те, яких соціальних послуг потребує особа/сім’я, яка знаходиться у складних життєвих обставинах, відповідно до державних стандартів.

Щоб отримати усну консультацію телефонуйте до комунальної установи за номером: (05134)32345. Прийом в Центрі надання соціальних послуг здійснюється в будні з 8:00 до 15:00.

Якщо ж людина за станом здоров’я або через життєві обставини не може звернутися до Центру – фахівці із соціальної роботи нададуть їй адресну консультаційну допомогу за місцем проживання.

 

Відділ соціального

захисту  населення

Бузької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь