Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК СТАТИ ПРИЙОМНИМИ БАТЬКАМИ ДІТЯМ-СИРОТАМ

Дата: 11.01.2024 14:44
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї – одна з оптимальних форм сімейного влаштування, при якій особи, які надають послуги з виховання, догляду та захисту прав дітей, прийнятих в свої сім'ї забезпечують реальну можливість дітям-сиротам і дітям, позбавленим піклування батьків, реалізувати право на життя в родині.

Служба у справах дітей Бузької територіальної громади проводить організаційну роботу щодо створення на території нашої громади прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

 

Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Діти виховуються в сім’ях до досягнення ними 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах – до його закінчення.

 

Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею в тому, що дітей може бути розміщено не менш як 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних малолітніх та неповнолітніх дітей.

 

Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в дитячому будинку сімейного типу не втрачають статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, за ними зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України.

Варто зазначити, що прийомні батьки, батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей, дітей-вихованців.

 

Фінансування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету.

 

Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Прийомним батькам та батькам-вихователям виплачується грошове забезпечення.

 

Всі пільги і виплати оформляються в органах соціального захисту прийомними батьками після того, як вони підпишуть договір про створення прийомної сім'ї або дитячого будинку сімейного типу.

 

За детальною інформацію звертайтеся до Служби у справах дітей Бузької сільської ради за адресою: с. Бузьке,  пл. Центральна, 1, тел.: (05134) 33040.

 

Відділ соціального захисту населення Бузької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь