Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВОДОХРЕЩА ЗА НОВИМ СТИЛЕМ: У БУЗЬКІЙ ГРОМАДІ ПІРНАЛИ У СІЧНЕВУ ВОДУ ТА ПРОВОДЖАЛИ НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ СВЯТА

Дата: 11.01.2024 15:37
Кількість переглядів: 80

У суботу, 6 січня, в Бузькій громаді в зоні відпочинку «На скелях» за всіма традиціями пройшло відзначення Хрещення Господнього, яке ми в народі часто називаємо Водохрещем. На березі Південного Бугу зібралися не лише місцеві жителі, на обряд пірнання у січневу крижану воду завітали також мешканці сусідніх громад.

Фото без опису

Організатори заздалегідь облаштували місця для освячення води, для продажу різноманітних смаколиків та безпосередньо місце для їхнього приготування. А частувати відвідувачів було чим. Десь в кутку ледь не зранку на багатті готується запашна шурпа з п’яти видів м’яса, недалечко від цього багаття вже розпалюють ще одне, на ньому готуватимуть картоплю по-селянськи, а вже поруч з цим багаттям – інше, розраховане на шашлик. Разом з тим, всіх пригощали смачним гарячим чаєм, кавою, ароматним глінтвейном і домашніми пиріжками.

Фото без опису

Кошти, виручені під час Водохреща у Бузькому, передали на допомогу Збройним Силам України. Волонтер Сергій Пилипенко повідомив, що зібрати вдалося 28 тисяч 194 гривні. Цю суму передадуть на купівлю тепловізора.

Обряд провів отець Михайло Посоленик, настоятель Храму Святої Ольги.

Фото без опису

Вода освячена, напутнє слово від священника сказане, можна і зануритися в холодну воду Південного Бугу. Компанію пірнальникам, до слова, склав також очільник Бузької громади Юрій Заволока.

Фото без опису

До організації заходу долучилися працівники Бузької сільської ради, КП «Бузьке», Бузького будинку культури. Окрема подяка від організаторів військовій частині А 2920, вокальному ансамблю «Вишиванка» Вознесенського СБК (керівниця Світлана Фанта), Бузькому танцювальному колективу «Калібрі» (керівниця Наталя Пацьорко), підприємцям Віктору та Світлані Балогам, Альоні Андронатій, Наталі Добрянській. За дотриманням правил безпеки під час купання слідкували працівники ДСНС та поліції.

Фото без опису

У наші непрості часи ми все рідше бачимося з рідними, близькими, знайомими, рідше відпочиваємо. Про свята вже й мови немає… Подібні заходи дають нам унікальну можливість провести декілька годин, розвантаживши мозок, поспілкувавшись з людьми, а ще зробити гарну справу – задонатити військовим. Щиро дякуємо Захисникам і Захисницям за можливість жити, працювати та проводити благодійні ярмарки під тихим небом. Слава нашим Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь