Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ОГОЛОШЕННЯ КОНКУРСУ НА СТВОРЕННЯ ОФІЦІЙНОЇ СИМВОЛІКИ ВОЗНЕСЕНСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 26.02.2024 12:47
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

На XXI сесії Вознесенської районної ради восьмого скликання прийнято рішення від 21.02.2024 року № 5 «Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області», згідно з яким з 01 березня 2024 року оголошено конкурс на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області.

Доводимо до відома вищезазначене рішення районної ради від 21.02.2024 року № 5, де визначено порядок, мету, строки та умови проведення Конкурсу. Також вказана інформація розміщена на офіційному сайті районної ради.

Відповідно до умов Положення про проведення Конкурсу, у Конкурсі можуть взяти участь фізичні, юридичні особи та органи місцевого самоврядування.


 

 

ВОЗНЕСЕНСЬКА РАЙОННА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ


21 лютого 2024 року № 5

Вознесенськ
 

XXI сесія восьмого скликання
 

Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області

Відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», виступаючи як правонаступник Братської, Веселинівської, Доманівської та Єланецької районних рад Миколаївської області, з метою утвердження звичаїв і традицій, збереження історичної та культурної спадщини населених пунктів новоутвореного Вознесенського району Миколаївської області, керуючись статтями 22, 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Оголосити конкурс на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області з 01 березня 2024 року.
  2. Затвердити Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області, що додається.
  3. Утворити конкурсну комісію з проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області у складі, згідно з додатком.
  4. Припинити дію рішень Братської, Веселинівської, Доманівської та Єланецької районних рад Миколаївської області щодо використання прапорів та гербів на територіях відповідних районів у зв’язку з їх ліквідацією.
  5. Дозволити тимчасово, до затвердження офіційної символіки новоутвореного Вознесенського району, використовувати прапор та герб колишнього Вознесенського району.
  6. Доручити районній військовій адміністрації забезпечити проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області (герба та прапора) у відповідності з Положенням про проведення конкурсу, затвердженим пунктом 2 цього рішення.
  7. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Вознесенської районної ради від 15 лютого 2012 року № 7 «Про оголошення конкурсу на кращий варіант створення символіки (герба, прапора та гімну) Вознесенського району».
  8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я населення.


 


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення районної ради

21 лютого 2024 року № 5

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу на створення офіційної символіки
Вознесенського району Миколаївської області

  1. Загальні положення
    1. Положення про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області (далі - Положення) визначає порядок, мету, строки та умови проведення конкурсу на створення офіційної символіки (герба та прапора) Вознесенського району Миколаївської області (далі - району), вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт, порядок визначення переможця та інше.
    2. Ініціатором проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району (далі - Конкурс) є Вознесенська районна рада.

Організаційно-технічне проведення Конкурсу покладається на Вознесенську районну військову адміністрацію.

    1. Етапи та строки проведення Конкурсу:
  1. етап - подача заявок на участь у Конкурсі та конкурсних робіт - з 01 березня по ЗО квітня 2024 року;
  2. етап - перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращої або кращих - з 01 травня до 10 травня 2024 року;
  3. етап - громадське обговорення конкурсних робіт - з 1 1 травня до 25 травня 2024 року;
  4. етап - підбиття підсумків Конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району - до 30 червня 2024 року;
  5. етап - затвердження Вознесенською районною радою офіційної символіки Вознесенського району (на черговій сесії районної ради).
    1. Конкурсні роботи, подані після закінчення терміну, зазначеного у пункті 1.3 цього Положення, а також ті, які не відповідають вимогам цього Положення, до участі у Конкурсі не допускаються.
    2. Факт участі у Конкурсі означає ознайомлення та повну згоду учасників з Положенням про Конкурс. Конкурсні роботи, подані на Конкурс, не повертаються.
  1. Мета і завдання Конкурсу
    1. Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області, а саме створення ескізів герба та прапора Вознесенського району Миколаївської області, утвореного у відповідності з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів».
    2. Створення та визначення символіки Вознесенського району - герба та прапора, спрямовані на формування позитивного іміджу нашого краю в Україні та за кордоном, популяризацію його культурного, економічного, наукового та соціального потенціалу.
    3. Зображення герба та прапора Вознесенського району може використовуватися:
  • на інформаційно-рекламній продукції про район;
  • на Почесних грамотах і Подяках, нагородних листах, привітальних листах, документах, нагородах, значках, угодах;
  • на подарунково-сувенірній продукції;
  • на дороговказах та інших предметах знакування об’єктів соціальної сфери, промисловості, туристичної інфраструктури.
    1. Завданнями Конкурсу є:
  • розроблення та створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області - герба та прапора;
  • залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки Вознесенського району;
  • формування у мешканців району почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю, національної свідомості;
  • утвердження звичаїв і традицій народу, збереження історичної та культурної спадщини Вознесенського району, що утворився шляхом злиття Братського, Веселинівського, Доманівського та Єланецького районів;
  • сприяння розвитку туризму, зокрема, поширення інформації про Вознесенський район як культурний, історичний та мальовничий куточок півдня України.

ПІ. Порядок участі у Конкурсі

    1. У Конкурсі можуть взяти участь фізичні, юридичні особи, органи місцевого самоврядування.
    2. Участь у Конкурсі безкоштовна.
    3. Для участі у Конкурсі особа подає заявку, зразок якої додається до цього Положення, та комплект документів, що визначені розділом V цього Положення.
    4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.
    5. У разі надсилання конкурсних робіт електронною поштою учасник надсилає усі документи в електронному вигляді згідно з вимогами цього Положення.
    6. До комплекту документів додається інформація про автора (авторів) на аркуші паперу формату А-4, а саме:
  • прізвище, ім’я, по-батькові;
  • адреса;
  • контактні телефони;
  • інші відомості (вік, освіта, місце роботи, місце народження та проживання, ін.).
  1. Вимоги до конкурсних робіт
    1. Герб та прапор Вознесенського району повинні мати об’єднуючий характер та сприйматись усією громадою. Герб і прапор мають корелюватись одне з одним і створювати цілісний образ Вознесенського району Миколаївської області.
    2. Ескізи герба та прапора повинні відображати характерні особливості територіальних громад, що входять до складу Вознесенського району, містити малюнки або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Вознесенський район серед інших районів.
    3. Повторення характерних для гербів та прапорів інших районів символів і знаків, не допускається.
    4. Проекти ескізів герба та прапора Вознесенського району повинні відповідати загальним вимогам геральдики та прапорництва, визначених в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.
    5. Вимоги до ескізу герба Вознесенського району:
  • ескіз герба району повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4, а також у електронному цифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif, з розширенням не менше 600 dpi;
  • робота має бути виконана в кольорі;        -
  • допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка.
    1. Вимоги до ескізу прапора Вознесенського району:
  • ескіз прапора району повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4, а також у електронному цифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif, з розширенням не менше 600 dpi;
  • робота має бути виконана в кольорі;
  • допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка;
  • на ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.
  1. Вимоги до комплекту документів конкурсних робіт
    1. Для участі у Конкурсі на створення офіційної символіки Вознесенського району учасником подаються (надсилаються) такі документи:
  • заявка на участь у Конкурсі (форма додається);
  • інформація про автора, зазначена у пункті 3.6 Розділу III цього Положення.
  • кольорове зображення герба району (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі jpg, png або gif з розширенням не менше 600 dpi);
  • короткий опис герба з інформацією про значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, docx), згідно з вимогами геральдики та прапорництва, визначеними в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України;
  • кольорове зображення прапора району (на аркуші паперу формату А4 та в електронному вигляді у форматі jpg, png або gif з розширенням не менше 600 dpi);
  • короткий опис прапора з інформацією про значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, docx), згідно з вимогами геральдики та прапорництва, визначеними в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних, громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.
    1. З метою виготовлення ескізного проекту герба і прапора учасник Конкурсу повинен:
  • виявити, вивчити і встановити зміст і причини виникнення всіх давніх знаків, що використовувалися колишніми районами;
  • у випадку використання у давньому гербі або прапорі символів, поширених в інших знаках, доповнити його додатковими геральдичними фігурами, які указували би на приналежність нового герба і прапора Вознесенського району;
  • у разі вживання у давньому гербі або прапорі елементів, не придатних для використання у сучасних умовах, та у разі відсутності будь-яких даних про давні герби або прапори, розробляються нові знаки. При створенні знаків велике значення має використання історичних фактів, сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком територіальних громад району, розкриття змісту назви поселень, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.
  1. Порядок подачі конкурсних робіт
    1. Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою у окремому конверті із поміткою «Конкурс на створення офіційної символіки Вознесенського району» до Вознесенської районної військової адміністрації на адресу: пл. Центральна, 1, м. Вознесенськ, Миколаївська обл., 56500.
    2. Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну адресу Вознесенської районної військової адміністрації:

voznesensk@mk.gov.ua з поміткою у назві теми листа «Конкурс на створення офіційної символіки Вознесенського району».

  1. Розгляд конкурсних робіт та визначення результатів конкурсу
    на створення офіційної символіки Вознесенського району
    1. Для організації та проведення конкурсу на створення офіційної символіки, а також визначення його результатів рішенням сесії районної ради утворюється конкурсна комісія з проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області (далі - Комісія) та затверджується її персональний склад.
    2. Головним завданням Комісії є забезпечення проведення Конкурсу, визначення його переможця або переможців.
    3. Основною формою роботи Комісії є засідання. Засідання Комісії є правомірним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів від загального складу Комісії.
    4. Рішення Комісії приймається більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії шляхом відкритого голосування.
    5. Члени Комісії:
  • беруть участь у обговоренні, розгляді та співставленні конкурсних пропозицій і приймають рішення про визначення переможця або переможців Конкурсу;
  • мають право на ознайомлення з усіма комплектами документів, поданими на Конкурс, а також на відображення своєї окремої думки у протоколі засідання Комісії;
  • повинні об’єктивно і неупереджено розглядати конкурсні роботи, дотримуватись норм етики, вимог цього Положення, вимог геральдики та прапорництва, визначених в Методичних рекомендаціях з питань геральдики і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України;
  • мають право відхилити конкурсну роботу, якщо вона не відповідає вимогам цього Положення;
  • мають право залучити до роботи експертів відповідного профілю. Залишають за собою право на співробітництво з учасниками, які розробили найбільш вдалі та перспективні ескізи.
  • оцінюють конкурсні пропозиції за критеріями:
  • простота (ескіз герба або прапора не повинен бути перевантаженим, мати композиційну цілісність);
  • привабливість (ескіз герба або прапора повинен на себе звертати увагу, викликати емоції, мати глибину висвітлення теми);
  • запам’ятовуваність (ескіз герба або прапора повинен допомагати ідентифікувати громаду);
  • універсальність (ескіз герба або прапора повинен використовувати універсальні дизайнерські прийоми і інструменти, мати художню завершеність);
  • оригінальність (ескіз герба або прапора повинен бути відмінним від інших);
  • асоціативність (ескіз герба або прапора повинен викликати потрібний асоціативний ряд);
  • унікальність (ескіз герба або прапора повинен мати неповторне поєднання всіх компонентів, мати історичну відповідність);
  • креативність (ескіз герба або прапора повинен мати певну родзинку, прихований сенс або послання).
    1. Якщо вдалими виявилися ескізи декількох учасників Конкурсу, то за взаємною згодою цих учасників на засіданні Комісії напрацьовується спільний ескіз.

У такому випадку переможцями Конкурсу та співавторами визначаються учасники Конкурсу, ідеї яких були запозичені.

    1. Результати роботи Комісії оформляються протоколом засідання. Протокол засідання містить інформацію про:
  • дату, час та місце проведення;
  • прізвища, імена та по батькові членів Комісії та учасників Конкурсу;
  • хід проведення засідання та обговорення проектів;
  • результати голосування.
    1. Комісія визначає переможця відповідно до критеріїв, зазначених у цьому Положенні. Інформація про результати роботи Комісії є відкритою.
  1. Підведення підсумків Конкурсу та нагородження
    1. Переможцем або переможцями Конкурсу є особа або особи, проекти ескізів яких отримали більшість голосів членів Комісії та були затверджені сесією Вознесенської районної ради як офіційна символіка Вознесенського району.
    2. Переможець або переможці у конкурсі на створення офіційної символіки Вознесенського району нагороджуються Почесними грамотами Вознесенської районної військової адміністрації та Вознесенської районної ради.

Нагородження відбувається на сесії районної ради, на якій затверджується герб і прапор Вознесенського району.

    1. Оголошення результатів Конкурсу оприлюднюється на офіційному сайті Вознесенської районної ради.
  1. Інші умови
    1. У разі не виявлення переможця Конкурсу, конкурсна комісія може запропонувати винести на розгляд та затвердження сесії районної ради, як офіційної символіки новоутвореного Вознесенського району, герб і прапор колишнього Вознесенського району, затверджені рішенням XXII сесії Вознесенської районної ради шостого скликання від 19 вересня 2012 року № 6 «Про затвердження символіки Вознесенського району».
    2. Офіційні герб і прапор Вознесенського району затверджуються та вводяться в дію рішенням Вознесенської районної ради.

*

Додаток

до Положення

Конкурсній комісії

з проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області

ЗАЯВКА

на участь у конкурсі на створення офіційної символіки
Вознесенського району Миколаївської області

Прошу допустити мене до участі у конкурсі на створення офіційної символіки Вознесенського району Миколаївської області.

З Положенням про проведення конкурсу на створення офіційної символіки Вознесенського району та його вимогами ознайомлений та погоджуюсь.

Даю згоду на обробку моїх персональних даних.

Дата        Підпис

Додаток

до рішення районної ради

21 лютого 2024 року № 5

СКЛАД
конкурсної комісії з проведення конкурсу на створення офіційної
символіки Вознесенського району Миколаївської області

Шарата

Антоніна Анатоліївна

¦ виконувач функцій і повноважень начальника Вознесенської районної військової адміністрації, заступник начальника районної військової адміністрації, співголова Комісії

Гукасян

Спартак Едуардович

• голова Вознесенської районної ради, співголова Комісії

Маценко

Олена Олександрівна

¦ заступник начальника управління - начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту управління соціально- економічного розвитку території Вознесенської районної військової адміністрації, секретар Комісії

Члени Комісії:

Білоконь

Іван Валерійович

Бурдін

Іван Арсентійович

Богдан

Ірина Борисівна

Кулай

Валентина Володимирівна

  • заступник начальника Вознесенської районної військової адміністрації
  • заступник голови Вознесенської районної ради
  • депутат Вознесенської районної ради восьмого скликання

• головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вознесенської районної військової адміністрації

Паюл

Руслан Олександрович

¦ голова постійної комісії районної ради з питань культури, освіти, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я населення

Пишна

Лариса Сергіївна

Слободніченко

Віра Володимирівна

¦ вчитель історії та правознавства Ліцею «Перспектива» Доманівської селищної ради

• головний спеціаліст відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини Єланецької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь