Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітація дітей з інвалідністю за державні кошти

Дата: 20.03.2024 16:44
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Реабілітація дітей з інвалідністю за державні кошти

  Діти з інвалідністю потребують здійснення реабілітаційних заходів для всебічного розвитку, засвоєння ними знань, умінь, навичок, формування та розвитку фізичних, розумових, соціальних та інших здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

  Здійснення реабілітаційних заходів допоможе дитині в житті мати друзів, сім’ю, роботу, самостійно обирати місце для проживання, відпочинку. Такий комплексний підхід створює умови для якісного життя як у вузькому родинному колі, так і в суспільстві в цілому.

   У 2024 році продовжуються заходи з реалізації бюджетної програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю», відповідно до якої здійснюється відшкодування вартості реабілітаційних послуг для дітей з інвалідністю (постанова КМУ від 27.03.2019 № 309).

 Послуги з реабілітації надаються безплатно в межах граничної вартості реабілітаційних заходів для однієї дитини, та визначаються за ступенем обмеження життєдіяльності і не можуть перевищувати:

   • для дітей з І та ІІ ступенем обмеження – 16 тис. гривень;

   • для дітей з ІІІ ступенем обмеження – 25 тис. гривень.

  Реабілітаційну установу, у якій дитина проходитиме реабілітацію, обирає один із батьків чи законний представник дитини з інвалідністю. З їх переліком можна ознайомитися на офіційних веб-сайтах Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю

   Для забезпечення дитини реабілітаційними послугами один із батьків дитини чи її законний представник разом із заявою подає до фахівців із соціальної роботи або до відділу соціального захисту населення громади копії таких документів:

   • паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

   • свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;

   • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

   • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою № 027/о, затвердженою МОЗ;

   • документа, який підтверджує статус дитини-сироти / дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти / дитини, позбавленої батьківського піклування);

   • документа з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи.

Після опрацювання, документи передаються на реєстрацію до управління соціального захисту населення Вознесенської ВДА. Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв.

            Телефон для довідок 0680665025.

Відділ соціального

захисту населення

Бузької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь