Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про виплату державної соціальної допомоги на дітей у зв’язку з втратою годувальника з 01 квітня 2024 року

Дата: 22.04.2024 13:04
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Про виплату державної соціальної допомоги на дітей

у звязку з втратою годувальника з 01 квітня 2024 року

В умовах воєнного стану надзвичайно важливим є питання надання всебічної підтримки сім’ям з дітьми. Особливої уваги потребують діти, які втратили одного з батьків.

З боку держави матеріальна підтримка дітей, які втратили годувальника, забезпечується шляхом призначення та виплаті їм пенсії у зв’язку з втратою годувальника або державної соціальної допомоги відповідно до Закону України ,,Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю” у разі відсутності права на отримання пенсії.

Державна соціальна допомога дитині померлого годувальника призначається незалежно від страхового стажу, набутого померлим на дату смерті, та виплачується у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а саме:

   - на одну дитину - 100 % (2361 грн),

   - на двох дітей – 120 % (2833,20 грн),

   - на трьох і більше дітей – 150% (3541,50 грн).

12 березня 2024 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 279, якою врегулювано питання підвищення розміру державної допомоги також на дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з числа осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад.

Тобто, з 1 квітня 2024 року дітям, батьки яких загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, каліцтва, контузії або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС, у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України з числа, зокрема, військовослужбовців, добровольців Сил територіальної оборони, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, розмір допомоги становить 7800 гривень. Якщо державна соціальна допомога призначені на двох і більше дітей розмір допомоги встановлюється у розмірі по 6100 гривень, на кожну дитину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь