Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо ви стали свідком насильства

Дата: 26.04.2024 08:43
Кількість переглядів: 28

Протягом тривалого часу домашнє насильство може залишатися непоміченим, оскільки фізичне насильство не завжди залишає видимі сліди. Часто кривдники завдають шкоду в тих місцях, які легко сховати під одягом.

Також це може супроводжуватися агресивною поведінкою, контролем, залякуванням, словесними образами та погрозами, які завдають шкоду емоційному стану і психічному здоров'ю.

Таке насильство може бути спрямоване на дружину, чоловіка, дітей або інших родичів, таких як двоюрідні брати, сестри, бабусі, дідусі, наречені, особи, які спільно проживають однією сім’єю, опікунів чи прийомних батьків.

Якщо ви стали свідком насильства – спробуйте втрутитися під будь-яким приводом, наприклад, запитати щось або попросити, щоб оцінити обставини. Однак, якщо ви хвилюєтесь за власну безпеку або ваші підозри щодо насильства підтвердились – телефонуйте до поліції за номером 102 та попросіть про приїзд патруля або спеціальної мобільної групи з протидії домашньому насильству.

Крім того, якщо ви знаєте, що діти систематично стають свідками або постраждалими від домашнього насильства, зверніться до служби у справах дітей або Національну дитячу гарячу лінію.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь