Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Друга річниця загибелі Олексія Алписпаєва

Дата: 13.05.2024 08:48
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Друга річниця загибелі Олексія Алписпаєва

 

Час не зупинити. Але він не зітре з нашої пам'яті імена Героїв сьогодення – земляків, які віддали життя у війні за Україну.

13 травня виповнюється друга річниця загибелі – Алписпаєва Олексія Костянтиновича, який народився 21 липня 1995 року в селі Бузькому. Із незмінним теплом, непідробною щирістю, захопленням згадують Олексія усі, хто його знав: рідні, вчителі, друзі, сусіди.

«Алписпаєв Олексій, колишній учень нашої школи, мав гарні здібності до навчання, особливо до історії. Історичні книжки ковтав одна за одною. Був дійсним членом МАН, секція "Історія України" з 2008 року. Захищав не одну роботу з історії рідного краю. Закінчивши школу, в 2012 році вступив до Інституту історії та права Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського.

З початком російської агресії, в 2014 році, патріотично налаштовані викладачі стали на захист України. Олексій наслідував їх приклад, та приєднався до лав бійців 79 бригади. Бойові сторінки за ці роки: Зайцеве, Маріуполь, Широкіне, Авдіївка. Ротація за ротацією. Повномасштабне вторгнення 2022 року застало Олексія на Донбасі. 13 травня наш Герой загинув від ворожої міни під Лиманом. Наші джури своїми патріотичними звитягами докладуть усіх зусиль, щоб з гордістю носити його ім'я!!!», - розповідає класний керівник Вадим Миколайович Топилін.

Олексію навіки 26. Війна вбила його мрії, перервала зв’язок поколінь української незламної нації.

Нехай його велика жертва та відданість вічно залишаться в наших серцях та буде прикладом для поколінь.

Громада висловлює щирі співчуття рідним та друзям Олексія. У нашій пам’яті він назавжди залишиться патріотом, який відзначався особливою сміливістю, силою духу, впевненістю та цілеспрямованістю. 

Вічна слава і пам’ять Герою!

Слава Україні!

Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь