Бузька сільська рада
Вознесенський район, Миколаївська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Бузькій громаді створюється перша патронатна сім'я!

Дата: 08.07.2024 10:08
Кількість переглядів: 88

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

У Бузькій громаді створюється перша патронатна сім'я!

 

Минулого тижня, протягом двох днів, у громаді працювала міждисциплінарна команда, яка об'єднала зусилля соціальної служби, освіти, медицини та поліції для створення першої патронатної сім'ї в Бузькій громаді. Комісію очолили представники Миколаївської соціальної сервісної служби.

У роботі команди прийняли участь потенційні патронатні вихователі, які готові взяти на себе піклування та опіку над дітьми, які цього потребують.

"Після підписання договору сім'я отримає офіційний статус патронатної сім'ї", - зазначила директорка комунальної установи Центр надання соціальних послуг Олена Лукова. "Це буде перша патронатна сім'я, створена на території нашої громади".

Сім'я патронатного вихователя – це сім'я, де з згоди всіх її членів особа, яка пройшла спеціальну підготовку, виконує обов'язки патронатного вихователя на професійній основі.

"Сільська рада спільно з Миколаївським центром соціальних служб працювала над пошуком патронатних вихователів у громаді", - пояснила пані Лукова. "Ми радилися, консультувалися, навчалися. Проводили інформаційну кампанію, яка зацікавила жителів громади, які бажають створити патронатну сім'ю. Майбутні патронатні вихователі пройшли відповідні курси, і ми їм вдячні за їхню сміливість та бажання допомагати дітям. Також дякуємо всім, хто долучився до цієї справи."

У патронатній родині буде здійснюватися тимчасовий догляд та виховання дітей, поки їхні біологічні батьки або інші законні представники не подолають складні життєві обставини. Дитина може перебувати в такій сім'ї до півроку.

Протягом цього часу патронатній сім'ї буде надавати допомогу міждисциплінарна команда.

Створення патронатних сімей є важливим кроком на шляху до забезпечення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, сімейним оточенням та підтримкою.

Це також свідчить про самовідданість та співчуття мешканців громади, які готові відкрити свої домівки та серця для дітей, які потребують допомоги.

 

Відділ соціального захисту

населення Бузької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь